Ressurser for inkludering i arbeid ( 15 sp.)
Starttidspunkt: 15. sep 2024
Søknadsfrist: 15. juni 2024
Sted: Olav Duun vgs. i Namsos
(Søknadsfrist 15. juni) I høst tilbyr NTNU deltidsstudiet Ressurser for inkludering i arbeid i samarbeid med Namdal studiesenter
- Undervisningsform: Fysiske og digitale samlinger. Fysiske samlinger på Olav Duun vgs. i Namsos
- Samlinger: 16. – 18. september, 5. og 6. november, 26. mars (2025) og 6. eller 7. mai (2025)
- Pris: 0 Kr
- Semesteravgift er en lovpålakt avgift som alle studenter må betale. Semesteravgifta er fra og med høsten 2024 på kr 700,- og blir fakturert etter du har fått opptak.
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: PSY6014
- Vurderingsordning: Oppgave
- Karakter: Bestått/ Ikke bestått
- Søknad: Søk dette kurset nå ved å gå inn på EVUweb.
- Rangering av søkere: Ved rangering av kvalifiserte søkere er det førstemann til mølla. (Se opptakskrav)
Vil du lære mer eller oppdatere deg på arbeidsinkludering, inklusjon og samhandling? Vil du møte andre i praksisfeltet og diskutere og reflektere rundt verktøy og arbeidsmetoder for å styrke individers motstandskraft og skape god samhandling og utviklingsprosesser? Kurset ønsker å bidra til å utvikle kompetanse og refleksjon tilpasset den enkelte deltagers arbeidssituasjon.
Dette er en desentralisert og fleksibel utdanning finansiert gjennom HK-Dir og NTNU som tilbys gratis for deltagere i Namdalen.
Målgruppe
Kurset er aktuelt for deg som jobber med arbeidsinkludering, arbeidstiltak, rehabilitering eller habilitering gjennom daglige arbeid i arbeidsmarkedsbedrifter, NAV og andre velferdstjenester, både om du er i direkte kontakt med brukere eller på ledelsesnivå.
Her vil du lære mer om hvordan man jobber med å styrke mennesker, relasjoner, mestringsfølelse og samhandling. Studiet er på masternivå, og vi krever derfor at du har bachelorgrad innen relevant fag som helse, sosial, samfunns- eller pedagogikk/utdanningsvitenskap eller arbeid og organisasjon.
Innhold
Kurset har et bredt perspektiv og tar opp både arbeidsrettet rehabilitering og annen type (re)habilitering som er relevant for arbeidsinkludering og mobilisering av arbeidsevne.
Kurset tar for seg teori og praktisk kunnskap rundt hvordan man kan jobbe relasjons- og resiliensstyrkende og hvordan man kan lage god samhandling mellom ulike aktører i komplekse saker.
Kurset vektlegger en systemisk forståelse av arbeidsinkludering og helse og tar for seg nyere måter å forstå psykiatriske diagnoser og psykisk strev som tar hensyn til ressurser og kontekst. Dette inkluderer hvordan helse og arbeid må sees i sammenheng med grunnleggende behov for å kunne bidra og ha betydning (mattering). Kurset vil også ta opp nyere, relevant teori og empiri om betydningen av individuell og systemisk tilpasning og resiliens (motstandskraft) og gi god anledning til å anvende dette lokalt i den enkeltes arbeidssituasjon.
Kurset inkluderer også kunnskap og ferdigheter om akademisk skriving og litteratursøk etter relevant litteratur.
Opptakskrav
Bachelor i helse, sosial, samfunns- eller pedagogikk/utdanningsvitenskap, eller andre bachelorgrader som er relevante (for eksempel bakgrunn i administrasjon).
Undervisning, eksamen og pensum
Tid og sted for undervisning
Obligatoriske samlinger høsten 2024 og våren 2025
(Endringer kan forekomme)
- samling: 16. – 18. september ved Namdal studiesenter (Olav Duun vgs). i Namsos.
- samling: 5. – 6. november ved Namdal studiesenter (Olav Duun vgs.) i Namsos.
- samling: 26. mars (digital med gruppearbeid), kl. 08.00-16.00.
- samling: 6. mai ved Namdal studiesenter (Olav Duun vgs.) i Namsos.
Første samlingsdag i hver samling starter kl. 10.00, de andre dagene kl. 09.00.
Fakultet: Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap